Sunday, November 23, 2014

Review: EOS Lens Ice in Grey

If you’re following me on Instagram you must notice that I rarely wear circle lens lately. My last photo with lenses was like…on May? And since then, I only wore glasses for weekdays and clear prescription lens on weekend. That’s why I started to miss those blingy, big, round cute eyes that I used to have with those lenses! And God seemed to answer my prayer, when I browsed through Instagram timeline I found out that my all-time-favorite lens online shop, Dreamie Chuppa, was having (and they still ARE) big EOS lens sale!

I quickly browsed through their pictures for days, because finding the one that would be perfect for me was kinda tricky. BF’s reaction when he heard I was about to buy lens was not good: “What’s it with bigger eyes, I like your natural black eyes better la no need to buy such those lenses, clear lens is better,”
Plus that (-_-  ) emoji. Geez. Dunno why he dislikes circle lens, but as I recall, I never wore circle lens again since we first dated so maybe he’s just not used seeing me with lens. So my aim was, to find one that is (again,) BF approved: the answer is EOS Ice in Grey.



Product Info
Brand: EOS
Type: Ice
Origin: Korea
Diameter: 14.8 mm
Color: Grey
Water Content: 38%
Base Curve: 8.8
Duration: 1 year (disposable)
Availability in Prescription: Yes (from 0-10.00)
Price: IDR 130,000 (currently on sale for IDR 80,000)





Packaging comes in glass vial bottle, with plastic cap and metal seal at the top of it. Now let’s take a look at it!


Color: ♥♥♥♥♥
It’s a beautiful light grey color, is it not? When seen inside the case the lens looks almost transparent in color with just a touch of very light grey gradating inside out, with not too vivid grey outer ring. I’m so afraid that it would appear weird once put on the eyes but guess what, it’s not! The “transparency” however turns out very beautiful when blends in with my natural dark brown eye color, thus making this lens not so weird or ghastly. I rarely love lens which lacks in vividness and richness in color, but this one just got me in love 
Since the diameter is bigger than my pupil, thus it gives “the nudy effect”! You know, that effect of teary looking eyes that almost all “nudy” series from all brands have. Yeah, that effect. Lovely eh?

lens inside out
lens inside in

Design: ♥♥♥♥
The design resembles the shape of ice spikes, hence its name. I find myself sighing “Meh,” when first seeing it, but to see how it looks when worn literally turns the sigh into excitement! It may look not too appealing at first, but it’s really, really pretty and lovely on eyes. It gives teary and blingy effect to eyes. And I just remember that I’ve never seen lens in this design before except this EOS Ice, so I will consider the pattern unique 


Enlargement: ♥♥♥♥♥
With 14.8mm in diameter, EOS Ice gives your eyes bigger and rounder effect, but not too much or too fake for daily wear or no-makeup days. It’s not horribly big or too small for a pair of circle lens. I know what my BF might be anticipating from circle lens is possibly the enlarging effect it may give, but this one he accepted with a smile! But maybe for those who are very after big circle lens, this one may not be for you.


sorry for the crossed eyes XD i'm taking the pic myself and it's kinda hard to take decent pic, this one was da best so far~

Talking about the outer ring—that usually is the main factor of lens’ eyes-enlarging effect—this EOS Ice has thin one. While it’s not too vivid in color, it’s more of a dark grey color (not black), so it’s kinda hard to see the outer ring if not from 30 cm distance from your eyes. This, however, gives that very natural effect on your eyes as if your eyes are naturally big and not fake at all!

Comfort: ♥♥♥♥♥
Compared to any EOS lens I’ve tried before, the Ice series have thinner lens. Thus it feels more comfortable when is worn because it has 8.8 BC which means it’s a bit flatter in curve. No wonder it feels like I’m wearing nothing throughout the days. Kinda weird actually, I never had found out a single lens that is as comfortable as this one. It only has 38% water content but it’s not drying at all! Not itchy too, plus as mentioned above, I feel like wearing nothing with this lens—even since the first time you put it on. This is what I had never experienced before with any contact/circle lenses I’ve tried so far. Never! What a great plus point for this lens~~

And to the selcas…







Please bear with me. Well at least don’t you girls miss my face? XD

Score


Last Words?
EOS Ice in Gray in one word: PURR-FECT! I’d love to buy this lens, over and over again! Guess what, this is my so far favorite lens then. It’s comfortable, thin, and pretty in color. Yet it’s more affordable than my favorite Dueba lens! The teary effect it gives is just perfect, cute and melodramatic. I get ton of compliments while wearing this lens, plus it is BF approved la ;)


For the next purchase, I’m eyeing on the brown and blue color. They’re.gorgeous.period. I wonder if I would look weird in the brown (it’s yellower than any usual brown lens) but I’m keen on trying!

If you’re interested in buying this lens, grab it fast at Dreamie Chuppa. Oh my favorite lens store EVER.
And the EOS series are still on sale ♪ So what are you still waiting for?
Thank you for reading the review, see you next time 


;) see you~

Wednesday, November 5, 2014

TEXTURE Experience Hair Treatment by Makarizo Indonesia!

Hi all! It’s been…decades, since I wrote here eh? *sweat*
But please consider today as my come back – as if I were famous lol – after vacuum and hibernating for so long from this blog. I am going to report an event to all of you, which was brought by Makarizo Indonesia. First I would like to apologize deeply to Makarizo Indonesia for the delayed post, there were some stuffs and exams that kept me busy all weeks that I was not be able to write a single thing. And my internet just got fixed, (your fault, FM) so I was just be able to upload the photos by now.

Without further ado, let’s just jump into the post!

As you can see on the invitation, there were two events on two different days. Unfortunately I could only attend one, which was the first event: the Hair Treatment, located at Kirei Salon, Surabaya.


I know this saloon already, but never actually got any treatment there. I was late to the event *cough* thanks to a noon class. When I got there, all the bloggers were already there and having themselves treated by the professional team of Makarizo. I was quickly greeted by the friendly Ms. Ferina and Ms. Puput, introducing themselves as Makarizo Professional Team that came all the way from Jakarta to Surabaya for this event.

So what made Makarizo Texture Treatment different from the others?



You take a look at the pic yourself. Nope, it’s not a menu book of some kind of fancy restaurant. It was literally the ‘menu’ of the day, a list of the products to pick for your treatment! Varying from green tea to strawberry yogurt. Yum, eh? I couldn’t believe my eyes and I was like, “Meh, it would just be some kind of fancy ads and artificial scent…” until I sniffed the jar myself. My God. Every jar was smelt like HEAVEN. While listening to the Ms. Ferina for the explanation of each product and its usage, I was busy taking pics and sniffing and deciding which or which to pick!


My choice was chocolate, after being in a dilemma in between picking vanilla (my all time fav scent!) and chocolate. Well, yeah, now I can smell yummy without feeling guilty about my weight eh?


This TEXTURE range is different from other Makarizo products. It offers a whole new experience (henve the event name was Texture Experience by Makarizo) of hair treatment. It’s not just fancy, strong, and natural smell that you will get – but also the natural and real benefit of each featured ingredient! Say, like green tea which has calming effect. It would affect your mood and relax you more while you’re having the treatment. About the chocolate that I picked earlier, it would prevent my hair from getting damaged of sunray, etc and keep it moisturized all day.


To make the scent last longer and also, the most important of all, the effect got more real and the result got better, TEXTURE range has all-in treatment from shampoo, conditioner, to hair mask! I was waiting for my turn to get treated, so let’s see what other bloggers were treated shall we:






Then my turn came. But by that time, we were already “evacuated” to the first floor due to electricity problem upstairs. I borrowed the pictures below from my fellow bloggers, but no worries as each has been credited and linked to their blog as well! (because there’s no way I could take pics of myself during the treatment eh..)

First I got my hair washed and conditioned with black chocolate shampoo and conditioner. After that, the professional team got my hair half-dried and applied the chocolate hair treatment, plus doing some massage to the scalp. OMG I SWEAR I SMELT THE YUMMIEST GIRL ON EARTH AT THAT MOMENT! Not being hyperbolic, you can ask my fellow blogger how yummy and heavenly I smelt back there.

spot the dominating color of this pic? FUCHSIA INDEED. The floral pattern on my dress, my lips, and the towel....they all had same color XD

I was also treated with the black rice hand scrub, so I had one therapist doing my hair while one doing my arms. Feel much like Princess *get slapped*



Oh, and selfie!








After the treatment, my hair would be washed one more to remove all the excess. And tadaaaaaaaa after my hair was completely dried, here how it looks: SMOOTH AND SMELL SO YUMMY.

before the treatment. anyone misses me already? and my selfie? XD

after the treatment!
Believe it or not the scent stayed for THREE MAGICAL DAYS. I don’t lie. When I got home, my Granny was like, what delicious smell is that, and it was my HAIR. Wherever I went, the scent lingered on the air. Much like shampoo ads?


I am so thankful to Tia and Jean, and Makarizo Team Indonesia for having me in this super great event! Yay for the treatment and their new range, Texture Experience by Makarizo. Would I have another treatment? YES INDEED I WOULD. All the treatment was beyond expectation yet it was excellent! Great job, Makarizo Team! Thank you, and see you next time ;) 


Wednesday, August 20, 2014

Review: Simply Stay, Rangkaian Kosmetik Terbaru Mustika Ratu


It’s been years since I wrote a post in Indonesian. Hey! Hari ini saya menulis lagi dalam bahasa Indonesia. Why so? Karena hari ini saya punya produk untuk direview, dan ini adalah produk lokal! Saya kira akan lebih baik untuk menulis dalam Bahasa, agar lebih mudah dipahami. If you are an International reader and want to know more about this new Indonesian local products, please simply hit the translate button on my right sidebar kay~

Mustika Ratu adalah brand lokal Indonesia yang telah lama berkiprah di bidang kosmetika dan perawatan kulit. Memadukan dua hal tersebut, kini hadir rangkaian kosmetik Simply Stay dengan teknologi terkini yang ditujukan untuk wanita Indonesia yang active, simple, namun ingin tetap tampil menarik setiap saat. Simply Stay hadir dengan kualitas yang lebih baik serta pilihan warna yang beragam untuk semua orang.


So, apa sih keunggulan lini Mustika Ratu Simple Stay ini dibandingkan produk makeup lainnya?
  •            With Curcuma Heynean Root Extract sebagai natural skin conditioning untuk melembabkan, menghaluskan, dan mencerahkan kulit
  •          With Tocopheryl Acetate (vitamin E) sebagai antioksidan alami
  •          Kandungan Octyl Methoxycinnamate sebagai UV filter alami untuk melindungi wajah dari paparan sinar UVB
  •            Tekstur Lembut sehingga mudah menyerap kedalam kulit
  •           Mudah diaplikasikan
  •           Tahan lama hingga 12 jam
  •          Bersertifikasi Halal


Nah di package yang saya dapat ini, berikut isinya:


Di balik dari sleeve penutup, ada cara pemakaian dari berbagai produk Simply Stay.


Simply Stay Moisturizer (IDR 15,000/35 ml) memiliki warna putih susu yang pekat. Hadir dalam 2 tipe, untuk kulit normal-berminyak dan normal-kering. Tekstur moisturizer kurang lebih sama: gel-like cream formula dengan kelembapan yang mudah diserap kedalam kulit seluruhnya. Less is more dengan moisturizer ini, sedikit saja sudah membuat wajahmu lembab!
Aku menemukan hampir tidak ada beda yang terlalu mencolok antara pelembab untuk kulit kering/berminyak, dua-duanya dapat kupakai dengan nyaman  (FYI, kulitku normal-berminyak). Pelembab untuk kulit normal-kering tidak terasa berat atau kelewat lembab dikulitku. Dan please,

BUANG JAUH-JAUH PIKIRAN UNTUK MENYINGKIRKAN SKINCARE DARI RUTINITAS BERDANDAN ANDA.

Never forget moisturizer even when you’re about to put your makeup on. Moisturized, healthy skin is the best canvas ever! Memakai moisturizer juga dapat membantu foundation untuk tahan lebih lama, karena tidak langsung bersentuhan dengan kulit yang kering/kelewat berminyak sehingga membuat performa foundation tidak optimal. Ingat-ingat ya, Ladies! Temukan moisturizer yang sesuai untuk kulitmu: be it serum, cream, or gel formulation.


(L-R: Normal/Oily Skin - Normal/Dry Skin)


Dan sekarang, let’s move to the complexion products shall we? Seluruh tipe dari makeup base yang ditawarkan range Simply Stay ini hadir dalam 4 warna:

-          - Pearly White
-          - Smoothie Yellow
-          - Caramel Latte
-          - Sweet Choco

Oh what a cute names, aren’t they? Karena ada 3 jenis formulasi yang berbeda yang ditawarkan Simply Stay: stick, liquid, dan powder (two-way-cake formulation) jadi masing-masing memiliki shade seperti yang saya sebutkan diatas.


Simply Stay Liquid Foundation (IDR 20,000/35 ml) memiliki tekstur liquid yang medium. Tidak terlalu ringan, namun tidak terlalu thick juga sehingga mudah dan pas untuk di blend. Hasilnya, coverage yang diberikan pada kulit menurut saya light/medium, dan bisa sedikit dibuild lagi untuk mendapat cover sesuai keinginan. Finish yang diberikan adalah semi-matte, dan tahan sekitar 3-4 jam dikulit saya sebelum saya butuh touch up.
Hadir dalam bentuk squeeze tube adalah ide yang bagus, karena kita dapat berhati-hati untuk tidak terlalu banyak menuangkan produk ke tangan seperti yang dapat terjadi dengan model botol tanpa pump. Selain itu, tube packaging juga aman dan ringan dibawa berpergian.



(L-R: Pearly White - Smoothie Yellow - Caramel Latte - Sweet Choco)


Pilihan warna pada liquid foundation ini, uniknya, menurut saya agak sedikit lebih gelap dari formulasi yang lain. Saya rasa hal ini berkaitan erat juga dengan tekstur medium yang tadi saya sebutkan. Diantara formulasi yang lain, liquid foundation ini juga yang memiliki tekstur paling mudah dibuild untuk cover yang lebih baik.

Simply Stay Stick Foundation (IDR 50,000/15 g) adalah favorite saya! Stick foundation biasanya erat dengan tekstur yang seret, susah di blend, tidak nyaman, cakey, bla-bla-bla. Not a single thing about Simply Stay Stick Foundation, though. It feels very waxy, teksturnya ringan, mudah di blend dengan hasil akhir semi-matte dan agak powdery. Great! Coverage yang diberikan menurut saya memang lebih kurang daripada formulasi lainnya, stick foundation cenderung memiliki coverage sheer/light. But that’s not to sweat about, karena memang benar-benar nyaman sekali formulasi yang satu ini. Easy to blend, lembut, dan tidak cakey. Pilihan warnanya juga yang terbaik menurut saya (dan kulit saya, LOL!) karena saya dapat memakai shade Pearly White dengan sempurna, dan sangat cocok di kulit light/medium saya (NC20-25).


(L-R: Pearly White - Smoothie Yellow - Caramel Latte - Sweet Choco)


Simply Stay Two Way Cake (IDR 75,000/12 g) menurut saya adalah produk kedua favorit saya setelah Simply Stay Stick Foundation. Saya dapat memakai shade Pearly White & Smoothie Yellow, atau memakai keduanya. Buildable, finishnya matte. Sayangnya Two Way Cake ini teksturnya agak powdery, dan cakey apabila dipakai terlalu tebal. Saran saya, wear this on its own. Bila dirasa terlalu susah diblend, berarti kulit anda kurang lembab sebelumnya! Wear moisturizer beforehand, then you’ll get a perfect polished skin (and even better after hours!) with this Two Way Cake formulation. Ini yang saya suka dari produk Two Way Cake, awalnya memang matte namun setelah bercampur dengan minyak alami wajah, hasilnya lebih natural. Mudah touch up dimana saja! Karena finishnya yang matte, produk ini tahan 4 jam sebelum minyak mulai tampak di kulit saya.


(L-R: Pearly White - Smoothie Yellow - Caramel Latte - Sweet Choco)


Oya, sebagai perbandingan masing-masing shade dari formulasi yang berbeda, ini bonus side-by-side swatch (L-R: Liquid – Stick – TWC):

Pearly White

Smoothie Yellow

Caramel Latte

Sweet Choco


Berikut foto saya saat menggunakan Simply Stay Stick Foundation Pearly White + Simply Stay Two Way Cake Pearly White:

Let the picture speaks more than words can do. Kalian lihat sendiri deh, hasilnya di saya!



***

Sebagai penutup let me give you the summary:
-          Best coverage            : Simply Stay Liquid Foundation
-          Best texture               : Simply Stay Stick Foundation
-          Most lasting               : Simply Stay Two Way Cake
-          Better light shade offering   : Simply Stay Two Way Cake
-          Better darker shade offering : Simply Stay Foundation



Last Words?
Pilihlah produk sesuai kebutuhan anda. Dengan harga yang terjangkau dan hasil yang maksimal, Simply Stay ini benar-benar telah melampaui batas ekspektasi saya. Meski mengklaim tahan hingga 12 jam, namun saya sarankan tetap anda untuk retouch apabila dirasa perlu. Perlindungan UVB yang diberikan juga kurang jelas tepatnya berapa dalam satuan SPF, I’d like to wear sunblock beforehand though. Bersertifikasi halal, yes ini aman karena telah mendapat label Halal dari Majelis Ulama Indonesia. Worry not!


So that’s all. Gimana, lebih suka mana tulisan saya dalam Bahasa atau Inggris. Lama nggak nulis di blog, kangen juga ya. Uni’s starting tomorrow, wish me luck guys!

                 Review: Simply Stay, Rangkaian Kosmetik Terbaru Mustika RatuAcara ini diorganisir oleh B Blog Indonesia Dan Disponsori oleh Mustika Ratu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...