Thursday, May 28, 2015

Heart to Heart: GOODBYE ACNE!!!

Hai! Pada masih ingat nggak, sama post aku yang ini? Post yang membahas mengenai curahan isi hati aku tentang jerawat. Selama 2 tahun lebih sejak penulisan post itu, aku sudah mencoba berbagai macam produk, teknik, cara, DIY homemade remedies, bahkan obat minum untuk mengobati jerawat. Hasilnya ialah…



Nih. Ini kondisi kulit aku sekarang. Of course camera lies, sudah sebagaimana aku coba untuk mengedit foto agar sesuai dengan tone dan kenyataan, tetapi masih banyak imperfections yang tidak tertangkap kamera. Sebut saja warna kulit wajah tidak merata (discoloration) dan acne scars alias bekas jerawat. Masih banyak kok bumps kecil juga yang ada di wajah. Tapi yang penting ialah, sudah jauh lebih baik kondisi wajahku sekarang bila dibandingkan dengan yang dulu, kan?


left cheek

right cheek



Sebelum melanjutkan ke bagian berikut dimana aku akan membahas langkah apa saja yang aku lakukan untuk mengobati jerawat, aku akan menekankan ketiga hal ini terlebih dahulu untuk diperhatikan:

  • Ini perjuangan selama 2 TAHUN LEBIH. Aku tidak mendapatkan kulitku yang sekarang SECARA INSTAN. Oke, mungkin bagi yang sering bertemu denganku di dunia nyata pada bingung. Baru 5-6 bulan terakhir aja kulitku benar-benar jauh terlihat membaik, Jangan salah, jangan dikira 2 tahun sisanya tidak berdampak dan berguna apa-apa di perjuanganku membasmi jerawat. Selama 2 tahun aku mencoba berbagai macam produk, mempelajari bahan-bahan apa saja yang kulitku tidak cocok dan mendapat reaksi alergi. The two past years mattered so much, mattered more than these past 6 months.
  • Aku tidak akan mengklaim produk A, B, C lah yang berkontribusi atas kesembuhan ini. Aku juga TIDAK MENJAMIN kombinasi produk ABC yang aku gunakan dan cocok untuk kulitku, akan berdampak sama pada kulit kalian. Be a smart reader, dengan 3 tips penting ini: Pelajari kulit kalian, pelajari kebutuhannya, pelajari kandungan dalam produk. Barulah kalian dapat menyesuaikan, mungkin dari produk yang aku gunakan bisa kalian contek untuk dipakai juga.
  • Sesuai dengan disclaimer yang dapat kalian baca, aku bukanlah professional di bidang kecantikan maupun kesehatan kulit. Semua yang aku paparkan di post ini ialah hasil pengalaman pribadi berdasarkan tipe kulitku. Tentu saja kulit kita berbeda. Hasil tulisan ini kiranya jangan dijadikan acuan, melainkan inspirasi untuk terus berjuang dan mendapat kulit yang sehat.
  • Foto-foto kulitku sekarang ini diambil sekitar minggu lalu, waktu long weekend. Nah karena aku masih berstatus mahasiswa dan lingkungan kampusku terik dan berdebu, jadilah di hari-hari kuliah pastinya kulitku tidak semulus difoto. It's okay. Jerawat/bumps 4-6 biji pasti masih bertebaran dimuka, apalagi kalau cuaca amat panas dan angin kencang, bisa banyak bumps kecil di wajah. WAJAR. Wajah mulus kalau hanya liburan saja itu wajar, karena tidak terekspos sinar matahari dan polusi di luaran sana. 


There is no such an easy journey. Dalam mendapatkan apapun, khususnya hasil yang baik, maksimal, dan sesuai harapan, tidak ada cara maupun proses yang mudah untuk meraihnya. Lihat, berapa lama aku berjuang sejak tulisan ini. Dua tahun lebih aku mencoba berbagai produk, gagal, buang, coba produk lain, coba menerapkan teknik cuci muka, CSM, DIY masker, semuanya aku coba untuk menyembuhkan jerawat. Tidak mudah. Kulitku pernah menjadi lebih buruk dari foto ‘Before’ selama dua tahun perjalananku itu. Sedih? Pastinya. Namun semua aku lakukan, tidak pernah menyerah, demi mendapat kulit idaman.

Jangan dikira ‘Ah, dia mah udah lewat. Sekarang mah pastinya happy dengan kulit yang udah sehat.’ Aku juga pernah mengalami hal yang sama seperti kalian. Mungkin lebih buruk. Kulitku sensitif dan alergi terhadap banyak bahan, termasuk salah satunya ingredient utama dari sunscreen alias sunblock. Selama ini aku tidak pernah menggunakan sunscreen, bukan karena tidak tahu pentingnya namun memang kulitku alergi dengan bahan penyusunnya. Merk apapun, formulasi physical maupun chemical. None works. Dan ini adalah salah satu yang harus terus aku perjuangkan, untuk menemukan produk sunscreen yang cocok!

Oke, tanpa berbicara panjang lebar lagi, yuk kita bahas hal-hal utama yang mengakibatkan kulitku dapat bertransformasi:

Positive Vibes. Positive Mind.
Mau cantik luar dan dalam? Benahi dulu pola pikir anda. Percaya tidak percaya, silakan dicoba dan dibuktikan sendiri. Setiap kali aku berpikir, duh muka ini kok jerawatan, kok tambah banyak ya, kali itu juga kenyataannya aku akan memandang kulitku lebih buruk dan feeling bad about it. Akhirnya? Ya jadi tambah banyak jerawatnya sesuai pikiranku. Jangan remehkan kekuatan pikiran kalian. Tidak percaya dengan kekuatan pikiran? Ya sudah, aku jabarkan ya reaksi psikologis yang – admit it – secara sadar maupun tidak,  sudah kalian lakukan selama ini.

Kasus: Jerawat makin banyak. Kamu merasa jerawat semakin banyak. Setiap melihat ke kaca, bawaannya bete dan sebel melihat bulatan merah bertebaran di wajah. Secara sadar maupun tidak, ingin rasanya menghilangkan mereka semua. Cara termudah, memencet jerawat. Cusss. Pecah satu. Cairan/darah didalam bump itu akan mengenai kulit sekitar – dan karena itu bukan darah bersih melainkan berbakteri dan terinfeksi pastinya dengan debu tak kasat mata selama luka belum menutup – dan VOILA, tumbuh jerawat baru.

belongs to 2nerd.com

Ya, pikiran kamu akan mendorong dan mendesak jari untuk memencet jerawat. Akibatnya seperti ilustrasi diatas. Lain halnya apabila, cobalah kamu bersyukur – untuk sekecil apapun perubahan pada kulitmu – dengan keadaan yang ada. Kamu akan lebih bisa menghargai dirimu, kulitmu, dan feeling good about yourself. Hasilnya, dari tiap perubahan kecil yang kamu syukuri dan apresiasi, perlahan akan dapat terlihat perubahan menyeluruh pada wajah. Memang tidak instan, tapi apabila tidak dimulai sekarang, kapan wajahmu akan berubah?
Tips pertama ini simple, namun paling susah untuk dilakukan. Aku mengakuinya. Sulit untuk terus berpikiran positif dan bersyukur pada Pencipta, tetapi cobalah. And see the results yourself.


Be a Gentle(wo)man!
Ini adalah tips ‘percaya tidak percaya’ lagi – jadi silakan dibuktikan sendiri. Cobalah ketika mencuci muka, gunakan hanya ujung-ujung jari kamu untuk memijat wajah dengan gerakan memutar. Jangan gunakan TELAPAK TANGAN. Gunakan hanya ujung jari. Lakukan gerakan memutar secara lembut, bayangkan kalian sedang membasuh wajah bayi. Pasti tidak butuh tekanan di sana-sini dan sentuhan kalian akan menjadi amat lembut dan perlahan, kan? Rasakan perbedaannya di kulit kalian setelah satu minggu. Cara ini adalah cara terbaik untuk dapat melihat perbedaan apabila kulit diperlakukan secara lembut dan secara sembarangan. Hal simple, kadang memang sering terlewat namun besar dampaknya.


only use FINGERTIPS!
Inside > Outside
Mau kulit bercahaya, cerah, putih merona dengan bantuan perawatan wajah yang tepat? Omong kosong menurutku, apabila sehari-hari masih makan gorengan cimol atau tahu isi sembarangan. Pagi gorengan, siang gorengan, malam gorengan, and yet you still wish for a clearer face. Coba tengoklah artis – mau Korea, Bollywood, Hollywood, lokal sekalipun – mereka perfect tubuhnya, perfect kulitnya. Apakah mereka makan gorengan setiap hari, atau jus buah dan sayuran sehat hasil rebusan? Jangan pernah berharap hanya dari perawatan luar saja. Mau semahal apapun krim wajah, tidak akan bisa maksimal hasilnya tanpa perawatan dari dalam. Konsumsi suplemen, makanan yang sehat, oral intakes jauh lebih penting dan berdampak panjang pada tubuh dan kulit kita. Persiapkan makanan anda sendiri, konsumsi lebih banyak sayur dan buah-buahan. Bosan kali ya, mendengar tips ini. Namun ini sudah aku buktikan sendiri.

Challenge: satu minggu saja, tujuh hari full tanpa gula. Tanpa nasi putih (ganti dengan kentang), tanpa permen, coklat, soda, dan segala yang manis-manis. Lauk juga jauhi yang manis. Lihat hasilnya setelah satu minggu. Itu saja baru dengan mengurangi gula berlebih, bagaimana dengan minyak? Garam? Penyedap rasa sintesis??? Pernakah kalian berpikir dampak makanan terhadap kulit?


Minggu selanjutnya, coba lanjutkan pola hidup sehat ya! Pilihlah satu hari dalam seminggu untuk cheat day. Di hari itu, bebas makan sesuka kalian. Ingat, one good meal won’t bring you a sexy and healthy body and one junk food won’t destroy your perfect diet also.


Know Your Skin. Dare to Try. Dare to be Wrong.
Selama ini yang nampak hanyalah minyak. Minyak di dahi, minyak di hidung, minyak di pipi. Kulitku pasti berminyak. WRONG! Kulitku juga begitu, oleh karenanya aku selalu memakai produk untuk kulit berminyak. Hasilnya makin parah. Oke, aku coba yang lebih keras lagi: produk untuk kulit berminyak dan berjerawat, yang dapat membuat wajah matte bebas minyak dan jerawat. Kulitku jadi makin berontak, jerawat tumbuh di sana-sini. Suatu hari, aku membaca artikel dimana kulit kita dapat mengalami dehidrasi juga, karena diperlakukan salah dengan produk yang salah pula. Oleh karena dehidrasi tadi, akhirnya diproduksi minyak berlebih. Sejak itu aku mencoba produk untuk kulit normal-dry. VOILA, hasilnya seperti yang kalian lihat sekarang. Jenis kulitku ternyata memang normal-dry. Kulit kombinasi. Dan selama sekian lama, aku salah mengira. Pantas saja produk apapun bukannya memperbaiki, namun malah memperparah kondisi kulitku.


Mungkin yang kalian alami sama denganku: salah menebak jenis dan tipe kulit.
Coba pahami kebutuhan kulitmu. Cobalah untuk tes kulit, apabila takut untuk mencoba-coba berbagai macam produk. Using the right products will bring you a happy skin!


Invest in Your Skin NOW.
Waktunya untuk investasi didalam kulit, sekarang! Tidak perlu investasi dengan botox, filler, dan lain lain. Cukup dengan perawatan wajah yang tepat, baik produk maupun perawatan sendiri di rumah. Skin care products are not cheap. Tahu banget kok aku, kalau tentang hal yang satu ini. Tapi investasilah sejak dini. Tidak harus dengan produk yang mahal, namun produk yang sesuai dengan kulit kamu. Mahal atau murah. Yang penting cocok. Apabila yang sesuai dengan kulit kamu adalah produk yang mahal…ya berinvestasilah didalamnya. Kulit kita berbeda. Kulitku mungkin cocok dengan produk lokal, produk dengan harga yang lebih terjangkau, namun kulitmu tidak. And never judges anyone from what they use. ‘Kulitku murah kulitmu mahal’ adalah istilah paling absurd dan judgmental yang pernah kudengar. Belum tentu produk yang aku pakai bisa cocok di kulit si A. Pakai produk mahal pun, bukan untuk sok prestise. Bukan untuk pamer pajangan di meja rias. Semata hanya untuk kulit sehat. Mau dibagaimanakan lagi, kalau cocoknya produk mahal? Mau gimana juga, kalau produk mahal tidak cocok. Tentu ada perbedaan ingredients dan efek dari produk yang mahal dan terjangkau, namun yang terpenting ialah menyesuaikan dengan kebutuhan dan kecocokan kulit. Itulah bentuk investasi yang tepat.


Extra Me-Time!
Perawatan wajah harian, sudah. Kini waktunya untuk memberikan ekstra perhatian. Manjakan kulitmu setelah ditimpuk berbagai macam skin care dan obat jerawat. Cobalah memakai produk tambahan seperti masker, sleeping pack, atau peeling bila dirasa perlu.
Jangan bosan-bosan dan malas-malas ya untuk mencoba berbagai resep dengan bahan natural. Semuanya bisa kalian coba sendiri kok dirumah, dengan bahan dapur yang ada. Banyak sekali resep masker homemade yang bisa kalian cari di google. Cari tahu manfaat dari tiap bahan yang akan kalian gunakan, mix and match sesuai kebutuhan. Salah satu DIY mask yang aku buat dan kreasikan sendiri ialah ini. Silakan dicoba!


Perlu diingat, dalam DIY mask/homemade remedies, efeknya tidak kasat mata dan instan. Diperlukan ketelatenan dan kesabaran dalam melihat hasilnya. Aku akan menuliskan banyak resep dan tips-tips untuk DIY ini, jadi stay tuned ya. Terlalu  panjang apabila dijabarkan disini.


Akhir kata, aku hanya ingin menekankan satu hal. Satu quote yang aku pegang selama ini. Satu prinsip.

“Beauty is, having a healthy skin, not a perfect one. You’re a human with veins and sebum glands – not made of porcelain or plastic which can’t get stressed of pollution.”

Kulitku nggak se-perfect yang terlihat di foto, seperti yang aku katakan di awal post. Kini kulitku hanyalah kulit yang sehat dan bahagia. Tidak tersiksa lagi. Buanglah jauh-jauh segala pemikiran mengenai having a perfect skin. Kita bukan Barbie. Bukan terbuat dari plastik. We have blood running through our veins. Our skin regenerates.

Be happy with the truth – when it’s bad, change it. When it’s already good, keep it that way.

next skin concern: EYE BAGS.

***

Semoga post ini membantu, dan semangat yuk untuk mendapatkan kulit yang sehat dan bahagia! Untuk produk dan skin care routine, akan aku share secepatnya ya. Stay tuned! Yuk berjuang bersama ~
Kisses and hugs ♥


PS: Untuk yang bertanya silakan email ke ask.mumukiss@gmail.com dengan disertakan subjek [ASK] diikuti dengan topik pertanyaan ya. Aku akan membuat post FAQ berisi jawaban nanti di blog ini. Terima kasih!

Tuesday, May 26, 2015

Tuesday Tips #1: DIY Mask for that SUMMER GLOW SKIN!

SUMMER IS FINALLY HERE ~ yay!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
*rains hard*

Oh, no. The weather is kinda extreme now, it’s so hot at day but when night comes, it would rain so hard! If you’re living in a tropical country like me, this is what we call ‘transition’ season – when the weather changes rapidly and it’s kinda unstable because the shining sun can change into a hard rain in just an hour or so – which often affects our health too that the temperature changes dramatically along with the extreme weather.

It’s important to keep our body healthy and stay hydrated well during these times. What our body feels-but-sometimes-doesn’t-tell-us can actually be seen from how our skin’s doing. Mine, for example, is going to act a little bit annoying to remind me that I need to drink more water. 

But guess what, this is actually how my skin looks nowadays:

definitely no makeup on. see those scary eye bags and pale lips?

So, Caroline.
HOW DID YOU DO THAT? WHAT’S WITH THAT GLOW??!

Chill, Woman. Without further ado, here’s my Holy Grail DIY mask that’s responsible for the glow and skin like that:


THINGS YOU NEED :
  • 2 tbs quick-cook oatmeal
  • 1 tsp lemon juice
  • 1 tsp rice flour (you can easily find this in Asian supermarket)
  • 1 tbs honey
  • 2.5 tbs green tea

things you need!


STEPS-TO-DO :

  • Mix all the ingredients except for the rice flour.
  • Let the oatmeal soaks in the mixture for 3-4 minutes.
add the flour

  • Stir them altogether, and now you can add the rice flour into the mixture. Makes sure it has a runny paste constituency. You may add less or more green tea into the mixture.

the mask is ready to be applied!
  • Apply it all over your face. Leave it for good 6-8 minutes, don’t let them dry completely.
creepy smile, eh

excuse the stupid smile, it just feels so nice on skin!

  • After it’s half-dried (well, you get what I mean right XD can’t find a better term), start massaging your face in circular motion. Gently exfoliate your skin, don’t rub too hard!
  • Rinse off the mask.


TA~DAAAAAAAAAAAAH! 
  • Your face will appear brighter, smoother, and clearer. Do this twice a week, okay?


can you see the glow? :D

rheaaaaaaaal glow ~~


And now let’s have a little bit chitchat on the ingredients we used earlier.
  • Oatmeal acts as an anti-inflammatory and a gentle exfoliate properties. For all skin type – from sensitive skin to the one that can stand atomic bomb – oatmeal can never do wrong. It’s gentle enough as an exfoliator, not too harsh on skin, especially the quick-cook type. Another reason why I picked the quick-cook and not the rolled oats, because quick-cook oatmeal absorbs moisture from the other liquid ingredients quicker than rolled oats. Once it absorbs all the moisture in, the texture of this oatmeal will go smoother, creamier, and thicker. It doesn’t feel scratchy at all on skin when you use it to exfoliate later.
  • Lemon juice gives the fresher feeling to the skin. Since it has antifungal and antibacterial properties, it helps to fight acne. Thanks to the good citric acid, it helps to fade dark spots and scars too.
  • Honey serves as the savior of the skin. It has antibacterial and calming properties, helps to nourish the skin and is totally responsible for the glow!
  • Rice flour, as the name has spoken for itself, is made of rice. Rice is an ancient beauty secret to most Asian women. It can help to lighten and brighten your face, also it’s a nice antioxidant and anti-aging properties. Serves as a gentle exfoliant agent too.
  • Green tea, as we know, is rich in antioxidant. It helps to detox your skin and keeps the acne away.


While you’ve fulfilled what your skin asks from the outside, now it’s time to nourish it from the inside! Go check the Aloha’s recipes for healthy and yummy meal ideas. I’ve been living a healthy lifestyle too, most of the recipes I took from their website. Remember, what you eat defines your skin pretty clear too! If you stray away from fried foods, junk foods, as well as sweets, your skin will look dramatically different. Trust me on this. If you don’t, try one week without eating sweets AT ALL. You will notice your skin is much better than before and less acne there will be.


Aloha’s recipes. Yum!
***

And that's all for Tuesday Tips today. Do you crave for more? Should I really post more tips and tricks about beauty every Tuesday? Please drop your comments below, let me know what you think! Ciao for now 


P.S: Please, please stay tuned to my blog. I will soon post another Heart to Heart post, an update to my current skin condition after how horrible it was in this post. Stay tuned, kay? ;)


Tuesday, May 19, 2015

April-May Haul! (Perfumes Inside)

When I start to post under the label ‘haul’…
You know I start to come back blogging again.


This haul post of mine, however, is definitely not as glorious or as crazy as the previous ones. Well I am a college student now and *uhm* am kinda broke, because being a student forces me to buy books over blushers. Sigh.

I don’t really seek or keep myself updated with the latest hottie in makeup world, plus I try to heal my skin completely so I don’t really buy too much new makeup or skin care products. I just repurchase or stock up things I love, like these mascaras, for example…



Shu Uemura Shupette Eyelash Curler
Kiss Me Heroine Make Long and Curl Mascara x 2
Majolica Majorca Lash King Mascara (WP) x 2
Jill Stuart Eyelash Curler

Because one is never enough. So be four. If you’re following me on Instagram, be it @mumu.kiss or my personal account @carolinelle_ you will notice people asking and commenting about my oh-so-luscious lashes. Those are these babies’ work, dude. Trust me, with good eyelash curler and the right amount of mascara, you will get the ‘falsies’ effect without even using that one mascara with ‘the Falsies’ label. No offense, but it does nothing on my lashes by the way *runaway*
And to these things I have my faith in! I will review the curlers soon, you tell me which one should go first. Maybe I should review Jill Stuart’s curler first since maybe you’ve read too much Shu reviews? Tell me in the comment box below. But I’m telling you, Jill Stuart is great too. It’s a tie with Shu, sometimes I even prefer Jill Stuart’s curler over Shu. Ha. Now you got confused.

Next is complexion products. Here I got some from LANEIGE’srecent event, and some blushers. I am a blush hoarder, remember?


LANEIGE Snow BB Soothing Cushion SPF 50 PA+++
LANEIGE Water Supreme Gift Set 3


K-Palette Zero Kuma Concealer in 01 Natural Beige
Canmake Glow Fleur Cheek 05 Wedding Fleur
Canmake Glow Fleur Cheek 06
Canmake Cream Cheek in CL07 Clear Ruby Red
Edward Bess Blush Extraordinaire in Secret Affair
Liz Lisa Cheek Blusher in 011 Coral Rose

I love Canmake’s blusher! Be it the cream or the fleur series, I love them all. Seriously I think they have the best drugstore blusher ever. And I know your very eyes is looking at the beautiful Liz Lisa Cheek? Well well, review soon, I got that! *wink*

And by the time I’m writing this, I just remembered I forgot to put Shu Uemura the Lightbulb Fluid Foundation on photo. Sigh. Next month’s haul post, then. It’s a repurchase by the way.


Lip products. Sigh. Not something to be proud about, a lipstick junkie only got 4 lippies in this past two months.

LANEIGE Serum Intense Lipstick in LR08 Flair Magenta
LANEIGE Serum Intense Lipstick in R14 LED Red
Revlon Colorburst Matte Balm Stain in Unapologetic
Kiehl’s Mango Lip Balm


Now the skincare products:


BRTC Perfect Calming BB Remover
Albion EXAGE Crystal Moist Milk I
Albion Skin Conditioner Essential
Kiehl’s Calendula Herbal-Extract Toner

Skin-rescue squad. I believe you will beg me for the reviews right after my next post. Psst, I’m going to reveal the condition of my skin nowadays in my next post! So stay tuned ~

Here are some from LANEIGE Indonesia :D including their famous Water Bank Sleeping Pack! Crave for a review already?


LANEIGE Water Bank Sleeping Pack EX
LANEIGE Sample Set

And here comes the…

PERFUME GALORE ~

Let’s start with the EDT/mists first, okay!


ZARA Black and Rose Eau de Toilette Set
Bath and Body Works Cashmere Glow Fine Fragrance Mist
Bath and Body Works Vanilla Bean Noel Fine Fragrance Mist
Bath and Body Works Warm Vanilla Sugar Fine Fragrance Mist


And then the higher ends…



Nina Ricci Ricci Ricci Eau de Parfum
Thierry Mugler Alien Essence Absolue Eau de Parfum Intense


Finally Guerlain!


Guerlain Shalimar Parfum Initial Eau de Parfum
Guerlain Shalimar Parfum Initial L’Eau Si Sensuelle

***

And that’s all for April-May haul! Please comment below what you would like for me to review first. And oh, please stay tuned to my blog as I will update to all of you the condition of my skin nowadays after the horrible incident of acne and the truth of my skin in this post.


Ciao for now, X

Sunday, May 17, 2015

Dear Boy

Dear Boy.

That one boy who rarely pinches my cheeks when others think they are cute and dying to pinch them. You got the chance, you got the right to, yet you never did. Never really do.

That one boy who never sugarcoats anything. Never would you ever try to put (too) nice words together to compliment me. No cute or sweet words at all. Straight to the point as always. Thank you is thank you, period (.) follows after the word ‘I love you’.

That one boy who drives like Casper, drifts the car when got upset by the traffic, and only drives safely when I am on the ride.

That one boy who loves wearing bracelet, for him I made one. And that puts one on my wrist too...even though I never fancy arm candy.


That one boy who tries to look as cool as possible in public, but inside he is sizzling hot; can’t hold his excitement back while telling stories when nobody is around but me.

That one boy who actually can pose this stupid.




That one boy with strong will power – so bad that he would keep asking you the same question over and over again, worse when he really goes out to every possible place just to chase what he’s after.

That one boy with a lot of fears inside his mind, but never really show them anyway. 90% of them are already known by me. 70% are pretty much solved.

That one boy who never really gets my jokes or thinks they’re (at least,) quite funny. Sigh.

That one boy who loves my homemade hot chocolate, and eats the fried rice with no salt adding anyway just because I made it.

That one boy who gets jealous quicker than lightning bolt – and none of his jealousy are cute like what they say in Tumblr blogs.

That one boy with the eyes screaming joy when they meet mine – and it’s obvious, your friends could tell.


That one boy who honestly admits that I look better with makeup on, but still is pretty without any.

That one boy who agrees bold colors look good on me.

That one boy with high perfume taste just like my brother.

That one boy who has been together with me for this past one year.

That one boy who never really thinks his girlfriend is romantic enough, even though it’s me who write this post anyway.

That one boy who is really keen to appear in my blog and be written about – now it’s up, dude.

***

Happy Anniversary, Tootsie! Wishing nothing but the best for us. Would you wish that I would be less forgetful to put salt in whatever I cook for you, I would be really grateful. It’s really okay for me not to hang out in the day of our anniversary, a day before or a day after is cool.
Would you please keep picking me up after classes and shop the grocery together? Kellogs’ running low now!

And oh, I only eat the whole wheat bread WITH uncut sides. Don’t buy me the naked one.

my favorite stuffs!

PS: Now that you got your metal case and you’re up in my blog, please beg me no more! *shrugs*


I love you to the moon and I would never ever ask to come back to earth. You are my favorite extraterrestrial being; of course the third – came close to my beloved Alien Essence Absolue on the second place. Of course God is the first.

Saturday, May 16, 2015

LANEIGE Store is Now Open at Matahari Tunjungan Plaza + MAKEOVER!

Following the previous 16 counter in Indonesia, LANEIGE finally opened one more counter in Surabaya! In this lovely hometown of mine, LANEIGE previously only had one counter. With this adding of one newest counter, I hope the Surabaya citizens won’t compete with one another too much while getting their oh-so-raved products which always running out of stocks quickly at SOGO counter (;__; ) It’s seriously sad to go to the counter and the BA tells you that the item you want is currently out of stock…yet the waiting list is still a long way to go. Ugh. But fear not, mi Amore, because here goes my gratitude to LANEIGE Indonesia who finally decided to open one more counter in Surabaya. Woo!


The second LANEIGE counter in Surabaya is located inside Matahari Department Store Tunjungan Plaza III. I was the first blogger to arrive there so I got the very first counter tour with the lovely Lady of LANEIGE, Nia.

The best-selling products of LANEIGE
Nia introduced all the products, starting from the skincare lines. LANEIGE has several different lines for each skin concern, such as whitening (White Plus Renew series), anti-aging (Perfect Renew series), the cult-favorite Water Bank series, and Basic series.

White Plus Renew Series

Perfect Renew Series
Basic Series
Water Bank Series
Also I spot these favorite items from LANEIGE too, their Multiberry Yogurt Pack and Peeling Gel. They smell really yummy, like you wanna lick them when they’re applied on your face~



the special set with special price!!

having a makeover at the counter? why not!

This is the makeup bar. OH.SO.DELIGHTING. For both my eyes and my heart.



oh, hi there!

This newest counter has 3 lines of lipstick:
  • Silk Intense Lipstick with its beautiful matte finish,

  • Serum Intense Lipstick which is the game changer, used in the Korean Drama My Love from the Star (and this line SERIOUSLY is worth to collect, me no lie, review later!!!!!!)

  • Water Drop Tint, the newest line of lip tints with beautiful vivid color and very longlasting.


Sadly the two-tone bar (?) lipstick line hasn’t available in this counter yet. I hope it would be available very soon eh ~


Here are the Pure Radiant Shadow palettes they have. They’re all beautiful with shimmery and glittery finishes which are great for natural Korean eye makeup or soft smoky eyes.


this one is SO BEAUTIFUL ;____;

LANEIGE has various base and complexion products. The most raved and best seller nowadays is this BB cushion. With its light formula, high SPF, plus the compact size makes this cushion is very versatile for daily wear and becomes everyone’s favorite! It has the cooling effect once applied on your skin, giving the relaxing sensation along with the calming scent.


they have foundation too~
primers
powder foundation
the 'IT' CC cream!

This is what I would totally recommend you to get: Water Base CC Cream SPF36/PA++. This is seriously GREAT. When I say great, it is that great. Comes in two color selection, peach pink (for brighter face) and pure beige (for a natural second skin finish). I tried the peach pink one, and yes it was too light for my skin. But once blended…VOILA! It makes my skin appears brighter, glowy from the inside but not ghastly-looking at all!



After that, the friendly BA suddenly appeared — after all my “oh-wow” moment and expression with the CC cream trials – trying to reveal the secret to matte skin for my oily complexion when using CC cream. He set the CC Cream with Water Supreme Finishing Pact and here how it looks:


Super. Beautiful. Matte. Skin.
And not cakey at all! Not heavy-looking, not ghastly also.
The girl who never really fancied CC cream was kind of sold to this combo. I possibly will get them for my birthday next month!

After the tour and all the bloggers were complete, now it’s time to finally launch the counter to public. Here we had Nia introduced LANEIGE and the newest counter to us, and Dian, as LANEIGE Brand Manager, gave quick opening speech and wishes.



Next is the opening ceremony. The honor went to Cipto Suparmin (Regional Manager of Matahari Department Store in East Java), Anisa Sutaki (Assistant Store Manager Matahari Department Store) and lastly, Ms. Dian herself.



 


And now that LANEIGE counter at Matahari Department Store is finally launched, we would like to wish them all the best and great prosperity ahead.

***

The event continued with a makeup demo at K-Beauty Festival at the Atrium of Tunjungan Plaza III, with………ME as the model. It’s kinda weird to write this myself LOL

As I had already wore makeup before (and this was seriously a last-minute pick, I didn’t even know Nia was going to choose me) I gotta wipe off all my makeup first, using LANEIGE Cleansing Oil. Here’s the makeup of the day I managed to snap before they’re all gone:

the photobomb girl is kinda epic....
The Make Up Artist in charge was Mr.Ajie. We talked a lot at the backstage and he was like, ‘wah your makeup is so good, did you do it yourself?’ and I was all flattered la ~ #slapped
He was totally fun and great to work with, as he told me what he’s going to do later on the stage, the makeup and so on. As mentioned above that I was picked randomly and I had literally ZERO experience in being a model for makeover, it was needed to build the chemistry and communication with the MUA for the best result. I was very glad he did, so I knew what he wanted therefore here’s the result of the makeover:


close up details
glammed up!!


Products Used
Skincare
  • LANEIGE Power Essential Skin Refiner
  • LANEIGE Power Essential Skin Emulsion
  • LANEIGE Firming Eye Cream


Makeup
  • LANEIGE Lumi Block Primer (Oily)
  • LANEIGE Snow BB Soothing Cushion SPF50/PA+++
  • LANEIGE Water Supreme Finishing Pact SPF25/PA++
  • LANEIGE Natural Brow Pencil
  • LANEIGE Pure Radiant Shadow
  • LANEIGE Pure Radiant Blush
  • LANEIGE Water Drop Tint in Hot Pink

veetkurnia from Female Daily and Nindy! Lovely to see them in person <3

I remembered all the products used above for a reference later, hehe! I think from all the demos presented that day, LANEIGE’s Makeup demo is the most watched. The result was so great and I was totally satisfied and very happy. The theme of the look is Glam Party Makeup. Do you think Mr. Ajie happened to glam me up with this side-by-side comparison with my previous soft makeup? ;)


Overall, thank you LANEIGE Indonesia for having us at the event. It was so fun! I had a very nice experience getting the makeover from Mr.Ajie. I really admire his work and the result, few blogger fellows agreed too! I wish all the best for LANEIGE and team, see you next time guys ~